MET DE KLAS

Seafront vernieuwd
 

Het vertrek van de duikboot wordt ruimschoots gecompenseerd door 2 nieuwe expo’s.

2 nieuwe expo's in Seafront

Zeebrugge, hoofdstad van de vis

ZEEBRUGGE, HOOFDSTAD VAN DE VIS

Nergens snuif je de sfeer van de visserij beter op dan in de oude vismijn van Zeebrugge. Maak een sprong in de tijd en waan jezelf even op de visveiling van weleer. Volg de weg die de vis aflegt voor hij op jouw bord belandt. Van de zee naar de wal, van het vissen naar het veilen! Maak ook kennis met de mens achter de visserij in onze nieuwe expo “Fish Stories”.

Noordzeenatuur-expo ism WWF

NOORDZEE-EXPO ISM WWF

Onbekend is onbemind dus waag je voorbij de strandlijn en duik de Noordzee in! In SEAFRONT ontdek je onze wondermooie Noordzee met verrassend helder water, een rijk bodemleven, indrukwekkende vissen,  zeezoogdieren en vogels. Hoe goed ken jij de rijke biodiversiteit van de Noordzee? Speur naar de verborgen schatten in onze Noordzee en leer hoe jij ze kan helpen beschermen. Ga je met ons in zee? Deze tijdelijke expo in SEAFRONT loopt tem 05.01.2020.

ZEEBRUGGE, EEN WERELDHAVEN IN VOLLE ACTIE

ZEEBRUGGE, EEN WERELDHAVEN IN VOLLE ACTIE

In onze havenexpo neem je een kijkje achter de schermen van een wereldhaven in volle ontwikkeling! Een indrukwekkend schouwspel van container- schepen, torenhoge kranen, autocarriers, ...

“Vis, van boot tot bord” en “Fishstories”: de boeiende wereld van de visserij  Leer  de visserijketen kennen van A tot Z .  Een visser neemt je op sleeptouw en vertelt over het harde labeur op zee. Via een veilsimulator maken leerlingen op een interactieve wijze kennis met het spel van vraag en aanbod op een visveiling. In “Fish Stories” gaat het verhaal verder en leer je de mensen achter de visserij kennen  aan de hand van karaktervolle portretfoto’s en interactieve tablets.

VIS VAN BOOT TOT BORD & FISHSTORIES

Leer  de visserijketen kennen van A tot Z .  Een visser neemt je op sleeptouw en vertelt over het harde labeur op zee. Via een veilsimulator maken leerlingen op een interactieve wijze kennis met het spel van vraag en aanbod op een visveiling. In “Fish Stories” gaat het verhaal verder en leer je de mensen achter de visserij kennen  aan de hand van karaktervolle portretfoto’s en interactieve tablets.

Zeebrugge en de wereldoorlogen

ZEEBRUGGE ONDER VUUR!  Nieuwe expo vanaf 08.06.2019

Ook Zeebrugge bleef niet gespaard van de grote oorlogen die de wereld in brand zetten. Vooral de haven van Zeebrugge was van groot strategisch belang. Neem deel aan Operatie NOORDZEE!  Verhalen die nooit mogen vergeten worden...