SEAFRONT, het boeiende themapark over zee en zeevaart, vis en visserij.

SEAFRONT, gehuisvest in de gebouwen van de oude vismijn van Zeebrugge, is nauw verbonden met het leven op en rond de Noordzee. Verdiep je in de wondere wereld van zee en zeevaart, vis en visserij. Proef de rijke visserijgeschiedenis, beleef het kusttoerisme van vroeger en nu. Volg de vis van in de zee tot op je bord of sla je slag op onze visveiling. Boeiend voor jong en oud!

Seafront Maritiem themapark

PRAKTISCHE INFO & PRIJZEN

KOOP HIER TICKETS ONLINE

Expo Noordzeeschatten

NIEUW! Expo 'Noordzeeschatten'
in samenwerking met WWF

Waag je voorbij de strandlijn en ontdek onze wondermooie Noordzee met verrassend helder water, een rijk bodemleven, indrukwekkende vissen, zeezoogdieren en vogels. Hoe goed ken jij onze rijke biodiversiteit? Speur mee naar verborgen schatten en leer hoe jij ze kan helpen beschermen. Ga je met ons in zee?

 
Oude visveiling Zeebrugge

HET LEVEN VAN DE
NOESTE VISSERS

De oorlog is voorbij en je loopt de eerste vismijn van Zeebrugge binnen. Herbeleef de rijke visserijgeschiedenis in woord en beeld: oude vissersliedjes, foto’s, maquettes en video’s getuigen over het harde vissersleven. In een levensecht decor zie je hoe de vis wordt gelost en gesorteerd in “bennen”, terwijl de veilmeester alles in goede banen leidt.

Expo_vis van boot tot bord

VLAAMSE VISSERS IN BEELD

EXPO 'VIS VAN BOOT TOT BORD'
Deze interactieve expo toont je de weg die een vis aflegt vooraleer hij op je bord belandt. Maak kennis met het enorme aanbod aan Noordzeevis. Waag zelf je kans op de visveiling en breng een bod uit via de veilsimulator!
 

“FISH STORIES”, ZIELEN VAN DE ZEE
Ontdek het verhaal van de mens achter de visserij in deze interactieve expositie. Van matroos tot reder, van vissersvrouw tot wetenschapster, ze vertellen allemaal hun grappigste, ontroerendste en spannendste verhalen. Vergeet achteraf niet op de foto te gaan met je favoriete personage.

Zeebrugge wereldhaven in beeld

HAVEN IN ZICHT!

De haven is het kloppende hart van Zeebrugge. Bij het binnenrijden van de havenstad word je als bezoeker onmiddellijk geconfronteerd met het drukke havenverkeer, immense kranen en container- en vrachtschepen. In het themapark kan je een blik werpen achter de schermen van deze wereldhaven van formaat.

Operatie Noordzee 1944-45

NIEUW!
Operatie Noordzee 1944-45

Ook Zeebrugge bleef niet gespaard van de twee oorlogen die de wereld in brand zetten. Ontdek er alles over in de expo “Operatie Noordzee 1944-45. Herbeleef de vergeten maar belangrijke slag om de Schelde. Verhalen die nooit vergeten mogen worden. Met leuk familieparcours.

Speeltuin voor kinderen - ballenbad

KINDEREN BAAS!

Maak een tocht onder water met een knotsgekke diepzeemobiel, neem een verfrissende duik in het ballenbad of leef je uit op het pirateneiland.