SEAFRONT, het boeiende themapark over zee en zeevaart, vis en visserij.

Het maritiem themapark Seafront in Zeebrugge is nog steeds dé referentie op het vlak van zee en zeevaart, vis en visserij. Gevestigd in de pittoreske setting van de oude vismijn, is de volkse sfeer van weleer nooit ver weg. In de reusachtige gebouwen van het themapark ontdek je de geheimen van de zee, maak je kennis met de visserij van A tot Z en zie je de haven van Zeebrugge zoals je hem nog nooit gezien hebt. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Als klap op de vuurpijl daal je af in een échte Russische onderzeeër en ga je aan dek van het iconische lichtschip West-Hinder: een unieke belevenis!

De thema’s in het park zijn bijzonder ruim en gevarieerd gekozen, waardoor iedereen - jong én oud - aan zijn trekken komt. Een bezoek aan Seafront is bovendien onafhankelijk van weersomstandigheden, een deel van de attracties zijn overdekt, maar ook buiten is er een ruim aanbod. Plezier voor het gehele gezin gegarandeerd!

Onderwaterpanorama - een uitstap met de kinderen - Zeebrugge

Prachtig onderwaterdecor

Je wandelt langs een kabbelend beekje en komt terecht in een mysterieuze tunnel onder de zee… Ben je klaar voor een boeiende ontdekkingstocht waar je de fauna en flora van de (Noord)zee leert kennen?

seafront onderwatertunnel - educatief themapark

Oude visveiling Zeebrugge

Noeste vissers

De oorlog is voorbij en je loopt de eerste vismijn van Zeebrugge binnen. Herbeleef de rijke visserijgeschiedenis in woord en beeld: oude vissersliedjes, foto’s, maquettes en video’s getuigen over het harde vissersleven. In een levensecht decor zie je hoe de vis wordt gelost en gesorteerd in “bennen”, terwijl de veilmeester alles in goede banen leidt.

Expo vis van boot tot bord

Vlaamse vissers in the picture

EXPO 'VIS VAN BOOT TOT BORD'
Deze interactieve expo toont je de weg die een vis aflegt vooraleer hij op je bord belandt. Maak kennis met het enorme aanbod aan Noordzeevis. Waag zelf je kans op de visveiling en breng een bod uit via de veilsimulator!

“FISH STORIES”, ZIELEN VAN DE ZEE
Ontdek het verhaal van de mens achter de visserij in deze interactieve expositie. Van matroos tot reder, van vissersvrouw tot wetenschapster, ze vertellen allemaal hun grappigste, ontroerendste en spannendste verhalen. Vergeet achteraf niet op de foto te gaan met je favoriete personage.

Zeebrugge en de wereldoorlogen

De grote oorlog

Ook Zeebrugge bleef niet gespaard van de twee oorlogen die de wereld in brand zetten, de expo’s “Belegerde Kust, bezette Haven” en “For Freedom”. Herbeleef de Slag bij Zeebrugge tijdens WO I en kom te weten welke cruciale rol de Zeebrugse haven hierin speelde. Of maak kennis met het minder bekende verhaal van de duizenden Canadese strijdkrachten die tijdens WO II de oceaan overstaken om ons bij te staan in de strijd tegen de Duitsers. Verhalen die nooit vergeten mogen worden.

 

Russische duikboot, uniek in België

Russische duikboot, uniek in België

Seafront is vooral gekend voor zijn echte Russische onderzeeër. In dit 100m lange stalen gevaarte beleef je hoe 75 bemanningsleden maandenlang werkten én leefden. Een beklijvende ervaring!

Lichtschip West-Hinder

Lichtschip West-Hinder

Na de duikboot kan je als afsluiter nog de knalrode ‘vuurtoren-op-zee’ West-Hinder bezoeken